1 december 2015 Duurzame woning Terug naar overzicht
   

De Up-woning is een duurzame woning. Dat betekent dat we een complete woning opleveren waarin kwalitatief hoogwaardige materialen zijn verwerkt die het milieu minimaal belasten. Denk aan keramische dakpannen. Of bijvoorbeeld aan zinken dakgoten. Dergelijke materialen zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een luxe(re) uitstraling. Maar ook hiervoor geldt: de keuze is aan u.

Duurzame woning: energiezuinig, hoge isolatiewaarden
Geheel volgens de principes van de Trias Energetica worden de Up-woningen energiezuinig ontworpen; minimaal 10% zuiniger dan de huidige eisen. Met een lage EPC, op meerdere manieren eenvoudig te verlagen van 0,4 tot 0 of NOM: nul op de meter. En met hoge isolatiewaarden (Rc-waarden van 5,0 voor de begane grond, de zolder en de gevel , en 4,0 voor de eerste verdieping. De Rc-waarde voor het dak bedraagt 6,0; die voor de kopgevel 7,0). Al met al een prima energieprestatie. Ook met het oog op de TCO (Total Cost of Ownership) van de Up-woning!

Luchtdichtheid
Om met recht te kunnen spreken van een duurzame woning, stellen wij voor het Up-concept hoge eisen aan de luchtdichtheid. Luchtdicht bouwen bespaart namelijk energie. Veel warmte in woningen gaat verloren door een slechte kier- en naaddichting in de constructie. Met een luchtdichtheid van 0,25 (uitgedrukt als Qv10-waarde) voorkomen we dat, evenals problemen met vocht en akoestiek. Daarbij zullen de daadwerkelijk gemeten waarden altijd lager uitkomen dan 0,25.

People, planet, profit
Vanzelfsprekend bent u geïnteresseerd in de (gunstige!) TCO van de Up-woning. Wij ook. Maar het Up-concept kijkt graag verder dan bouw- en exploitatiekosten. We houden de balans met mens en milieu ook goed in de gaten. Dat doen we onder meer door erop te letten dat bouwmaterialen bij sloop zoveel mogelijk hergebruikt of afgebroken kunnen worden.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in zo’n duurzame woning? Of heeft u vragen over het concept van de Up-woning? We staan u graag te woord. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak?

Deel met uw netwerk
Overig aanbod
    Geen resultaten gevonden.