1 december 2015 Plan H2O, Oosterhout Terug naar overzicht
   

Hofjes
In opdracht van Woningstichting Valburg realiseerde consortium De Vree & Sliepen in Oosterhout plan H2O. Dat deden ze onder andere met de bouw van 16 UP-woningen aan De Hoge Hofstraat, verdeeld over twee vriendelijke, autovrije woonhofjes met een dorpse sfeer. Elk hofje bestaat uit twee blokjes van twee woningen (waarvan een blokje gedraaid), plus vier woningen erachter.

Levensloopbestendig
Er zijn drie verschillende typen gebouwd, voor diverse doelgroepen. In principe zijn alle woningen ook geschikt voor ouderen en mindervaliden. Twee zijn er geheel gelijkvloers. Twee woningen hebben een badkamer en een slaapkamer op de begane grond, en een slaapkamer boven. De vier eengezinswoningen kunnen optioneel eenvoudig worden voorzien van een woonhuislift. Daarmee is het hele plan levensloopbestendig.

Dorpse sfeer
De dorpsarchitectuur wordt onder andere gecreëerd door dakoverstekken, de vriendelijke kleurstelling en beeldbepalende elementen als het centraal geplaatste bankje, de rode straatklinkers en gemetselde tuinmuurtjes. Optisch zorgt de afwisseling in rood en wit metselwerk voor eenheid tussen de verschillende typen woningen.

Kwaliteit
Keramische dakpannen, (onderhoudsarme) houten deuren en kozijnen, zinken dakgoten en regenpijpen, vakkundig metselwerk. Het zijn de details die het aangezicht en daarmee het woonplezier bepalen. Hier voelen uw huurders zich thuis. Het hele plaatje ademt kwaliteit, duurzaamheid en aangename degelijkheid. Maar het kan ook anders. Wat u wilt. Keus genoeg.

De UP-woning: Up to you!

Deel met uw netwerk
Gerelateerde nieuwsartikelen
    de-7-ups-van-de-upwoning-.jpg
    30 november 2015 De 7 UPS van de UP‐woning

    1. Hoogwaardige, duurzame bouw 2. Gunstige TCO 3. Onderhoudsarm 4. Levensloopbestendig 5. Woonhuislift optioneel 6. Modulair systeem met vele opties 7. Snelle bouw, een vlekkeloos proces en een foutloze oplevering